Dag 43: kraanwater op kantoor

Zoals Tom aangaf tijdens ons interview op BNR, vinden we dat ook  op kantoor iedereen toegang moet hebben tot kraanwater.

Flesjes water zijn schadelijk voor het milieu en watercoolers bevatten vaak BPA’s. Die kunnen dan weer schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar waarom vullen zoveel mensen hun flesje aan de watercooler als ze gewoon kraanwater uit een glas kunnen drinken? Ik blijf het een vreemd fenomeen vinden…

Op kantoor moet je gewoon kraanwater kunnen drinken. Als je aan het werk bent, maar ook in de kantine. Maar helaas is dat niet overal het geval. Zo weten we bijvoorbeeld dat werknemers van het grote ABN-AMRO hoofdkantoor in Amsterdam simpelweg geen kraanwater kunnen krijgen bij de lunch. Tenzij ze met hun glas naar de wc lopen, wat waarschijnlijk ook niet de bedoeling is.

In samenspraak met een aantal bevriende ondernemers, zijn we daarom begonnen met het in kaart brengen van bedrijven die kraanwater schenken aan hun personeel en hun klanten, in plaats van in plastic verpakt water. Doe jij dat met je bedrijf ook? Werk jij ook voor een bedrijf dat dit ook doet? Laat het ons dan weten. Wij zorgen ervoor dat de naam van je bedrijf wordt opgenomen in onze lijst. Als je dat wilt, kunt je dan ook het WeTapWater logo op de website van je bedrijf plaatsen.

Een aantal bedrijven die nu al meedoen zijn: Waterloo Producties, Buzzcapture, Headline Integrated Communication, Van Thiel Belastingadvieurs, Diepering Belastingadviseurs, I Am, Iuro, OnlineTom, ………….

Bookmark and Share

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
1Reactie
  • Watercompany Waterkoelers
    Geplaatst op 11:01h, 12 februari

    Beste Tetsuro,
    Ook bij ons drinkt men enkel kraanwater op kantoor, niet zo verwonderlijk want Watercompany is leverancier van waterkoelers. Niet met die bekende grote 18,9 l waterflessen maar rechtstreeks aangesloten op de waterleiding. Sommige leveren zelfs kraanwater met koolzuur, al of niet gefilterd. Ieder bedrijf kan dus inderdaad kraanwater aanbieden.

Geef een reactie