Hoe kan ik investeren in KRNWTR+ | Zereau Drinks?

Investeren in KRNWTR+ | Zereau Drinks kan via het Seedrs crowdfunding platform. Hoe? Bekijk de video of lees de onderstaande handleiding.

Een beleggingsrekening openen om te investeren is eenvoudig. Er zijn drie stappen die je moet doorlopen om een rekening te openen, zodat je kunt investeren in KRNWTR+ | Zereau Drinks.

Stap 1: Meld je aan en geef jouw persoonlijke gegevens op
Stap 2: Kies jouw beleggersprofiel en wordt geautoriseerd om te investeren
Stap 3: Verifieer jouw identiteit

Wat heb je nodig?

 • Je telefoon of een computer met een camera
 • Je belasting identificatienummer (BSN-nummer)
 • Je identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs)

Stap 1: Meld je aan en geef je persoonlijke gegevens op

Nadat je je hebt aangemeld, moet je jouw e-mailadres invoeren, een wachtwoord instellen en de lidmaatschapsovereenkomst met Seedrs ondertekenen. De lidmaatschapsovereenkomst beschrijft de voorwaarden van de relatie tussen Seedrs en jou als gebruiker van het platform. Nadat je dit hebt ingevuld en je jouw e-mailadres hebt geverifieerd, wordt er gevraagd om je volledige naam – zoals deze wordt weergegeven in je identiteitsdocumenten – en geboortedatum in te vullen.

Vervolgens moet je jouw adres en jouw BSN nummer opgeven ( tax identification number).

Stap 2: Kies jouw beleggersprofiel en wordt geautoriseerd om te investeren

Je moet een bepaald beleggersprofiel kiezen. Dit betekent dat je een van de drie profielen kiest, die het beste aansluit bij jouw ervaring met beleggen.

De 3 beleggersprofielen zijn:

 1. Dagelijkse belegger
  Je belegt jaarlijks minder dan 10% van jouw nettovermogen in: aandelen, obligaties, fondsen of andere effecten die niet op een beurs zijn genoteerd.
 2. Geavanceerde belegger
  Je hebt geïnvesteerd in meer dan één niet-beursgenoteerd bedrijf of je bent directeur geweest van een bedrijf met een jaaromzet van ten minste € 1 miljoen.  Ben je de afgelopen zes maanden lid geweest van een business angels-netwerk? Dan kan jij ook voor dit beleggersprofiel kiezen.
 3. Vermogende belegger
  Je verdient meer dan € 100.000 per jaar of bezit een nettovermogen van ten minste € 250.000.

Stap 3: Verifieer jouw identiteit

Om het openen van jouw account te voltooien, moet jouw identiteit geverifieerd worden. Alleen dan kun je investeren in KRNWTR+ | Zereau Drinks (of andere campagnes op het Seedrs platform).

Upload een foto (PNG of JPG) van jouw identiteitsbewijs en voer de aangegeven controle uit om te verifiëren dat jij het daadwerkelijk bent. Nadat de vereiste documenten zijn ingediend, zal Seedrs jouw identiteit verifiëren. Dat kan 1 uur tot 1 dag duren. Je krijgt per mail bericht als jouw account is geverifieerd.

Stap 4: Als je account is geverifieerd kun je investeren

Als je investeringsaccount is geverifieerd, kun je investeren in KRNWTR+ | Zereau Drinks. Wanneer je bent ingelogd ga je naar onze pagina op het Seedrs platform. Onderaan deze pagina zie je een groene button (zie afbeelding 1). Klik hierop en je wordt doorverwezen naar de pagina waar je het bedrag kunt overmaken (afbeelding 2).

Stap 5: Bevestiging van jouw investering

Na jouw investering vind je in je persoonlijke omgeving onder ‘Investment Account’ op Seedrs.com een bevestiging en een afschrift voor de belastingdienst (zie foto)

Investeren brengt risico’s met zich mee

Overige veelgestelde vragen

1. Wat is crowdfunding

Crowdfunding betekent dat meerdere mensen, vaak particulieren, samen een financiering mogelijk maken. Crowdfunding is een manier om voldoende geld te verzamelen om een project te kunnen starten en financieren. Het idee is dat je met veel kleine investeerders, een kapitaal bij elkaar brengt om een bepaald project te kunnen starten of doel te bereiken. In dit geval gaat het om de funding van de groei en impact van Zereau Drinks | KRNWTR+.

2. Hoe werkt crowdfunding?

Er zijn verschillende platformen waarop ondernemers hun campagne aan kunnen bieden. Vooraf vindt er vaak een strenge selectie plaats en investeerders die in projecten investeren wordt meestal een marktconforme rente of vergoeding geboden. Het platform regelt de rest.

Je kan je inschrijven op het platform, een paar controle vragen beantwoorden om de risico’s goed te snappen, en vervolgens kan je investeringen starten via het platform.

3. Hoe werkt crowdfunding via Seedrs?

Wij werken via het platform Seedrs. Seedrs is opgericht in 2012 en is een van de grootste crowdfunding platformen ter wereld gericht op aandelen. Naast de investering in reguliere crowdfunding-campagnes kan er op de secondary market worden gehandeld in aandelen. Bij Seedrs koop je dan dus werkelijk aandelen van het bedrijf.

Seedrs vindt dat een investeerder die kleine bedragen investeert net zoveel bescherming en rechten zou moeten hebben als een investeerder die grote bedragen investeert in bedrijven. Het is daarom mogelijk om met een kleine inleg te starten als investeerder. Hiermee biedt Seedrs een tussenvorm tussen beleggen in aandelen, business angel-investeren of reguliere crowdfunding in.

https://help.SEEDRS.com/en/collections/165826-SEEDRS-basics-what-you-need-to-know

4. Waarom Seedrs?

In Nederland bestaan nog niet veel platforms voor equity-crowdfunding. Door equity-crowdfunding zet je het geld vast, je weet niet wanneer je je geld weer terug krijgt, want je kunt niet zomaar de aandelen verkopen. Seedrs lost dit probleem op met een eigen Secondary Market binnen het platform. Hier kunnen investeerders hun aandelen aanbieden.

5. Welke vorm van crowdfunding wordt hier aangeboden?

Het Seedrs platform stelt alle soorten investeerders in staat om te investeren in bedrijven waarin ze geloven en delen in hun succes. Investeringen in de Zereau Drinks campagne worden omgezet naar aandelen die een eigendomsbelang in ons bedrijf vertegenwoordigen.

Investeerders kopen aandelen in het bedrijf Zereau Drinks om Zereau Drinks te laten groeien en mogelijk geld te kunnen verdienen door middel van toekomstige dividenden (een deel van de winst) of door uiteindelijk hun aandelen te verkopen (op het Seedrs-platform).

6. Waarom moet ik zoveel vragen beantwoorden?

Investeren in startende en op groei gerichte bedrijven kan zeer lonend zijn, maar brengt zeker een aantal risico’s en uitdagingen met zich mee. De keuze om te te investeren in bedrijven die op Seedrs worden weergegeven, hebben vijf belangrijke overwegingen en het is belangrijk deze te kennen en te accepteren:
https://www.Seedrs.com/pages/risk-warnings

7. Wat is het tax identification number?

Het tax identification number dat gevraagd wordt is je BSN nummer. 

8. Hoe kan je investeren?

Stap 1. Open je Seedrs-account en wordt geautoriseerd om te investeren

Om alle details van onze pitch te kunnen bekijken (en te kunnen investeren), is het een voorwaardedat je een Seedrs-account hebt. Dit is vereist door de Financial Conduct Authority (FCA) onder de Financial Services and Market Act 2000 (FSMA).

Heb je al een account aangemaakt en geverifieerd? Ga door naar stap 3. 

Stap 2. Verifieer je identiteit

Verifieer jouw identiteit om te investeren en deel te nemen aan het discussieforum. Houd daarom je identiteitsbewijs met foto bij de hand. Seedrs neemt een paar kleine stappen om financiële criminaliteit te voorkomen en om te voldoen aan de anti witwas- en financiële criminaliteit regelgeving.

Stap 3. Nu je account is geverifieerd kun je daadwerkelijk investeren.

Log in op je Seedrs account en ga naar https://www.seedrs.com/zereaudrinks. We zijn nog niet zichtbaar op het platform Seedrs, omdat we in de ‘private’ campagne modus staan, een soort onderwater dus. Scroll naar beneden op onze pagina en klik op de groene button “Invest’ aan de rechterkant. Je kunt nu het gewenste bedrag overmaken via Ideal of CC.

9. Waarom zou ik investeren?

Zie je het plan dat Zereau Drinks en KRNWTR+ presenteren als iets waar je enthousiast van wordt? Door te investeren help je mee aan de verwezenlijking ervan.

Door aandelen van dit bedrijf te kopen help je met het waarmaken van hun missie: het bedrijf kan met eigen vermogen doorbouwen en het verschil maken. Als het bedrijf groeit en in waarde toeneemt, heb je een leuk rendement. Want als mede-eigenaar deel je mee in de toekomstige winst en de waardestijging. Maar investeer nooit puur om het rendement. Kijk wat bij je past. Waar je enthousiast van wordt en waar je in gelooft. Aandelen zijn risicovoller dan leningen als de resultaten tegenvallen.

Wil jij investeren in een wereld zonder verpakkingen en transport van water en frisdrank? Dit is je kans om met ons mee te groeien.

10. Welk bedrag moet ik minimaal investeren?

Dat verschilt per campagne. Bij Zereau Drinks word je al vanaf €12,50 mede-eigenaar. Er zijn ook investeerders die meer investeren. Elke investering is welkom en draagt bij aan onze missie. Samen komen we verder.

11. Waarom een nieuwe naam Zereau Drinks?

KRNWTR+ heeft een nieuwe naam in het leven geroepen: Zereau Drinks.
Deze naam staat dichtbij ons, aangezien wij ons inzetten voor een movement die gaat voor #zereauwaste. In Nederland zullen KRNWTR+ en Zereau Drinks voorlopig naast elkaar bestaan. Voor onze internationale activiteiten, want die zijn er, gebruiken wij Zereau Drinks. Zereau Drinks is beter uit te spreken in het Engels en geeft ook aan dat we niet alleen het duurzame alternatief voor water zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe naam ons gaat helpen op weg naar nog meer impact!

Onze ambitie
KRNWTR+ is hard gegroeid en zit bomvol ambitie. Voor 2030 willen wij 30 miljoen flesjes besparen. Om deze impact te realiseren is er simpelweg meer geld nodig voor het produceren van onze tappunten.

12. Ik heb een pers- of mediaverzoek, hoe kom ik in contact?

Mail ons op info@zereaudrinks.com en we helpen je graag verder.