Chloorsmaak aan je kraanwater?

Aan leidingwater word in landen als Frankrijk en Spanje kleine hoeveelheden chloor toegevoegd, als bacteriedodend middel. Vind je dat je kraanwater te veel naar chloor smaakt, laat het dan een half uurtje staan zonder dop. Of voeg er enkele druppels citroensap aan toe om de smaak te neutraliseren.

Chloor wordt sinds 2005 in Nederland niet meer gebruikt als primair desinfectiemiddel. De waterleidingbedrijven behandelen het water nu met ozon of ultraviolet licht. UV-licht breekt in combinatie met peroxide organische afvalstoffen af en maakt organische microverontreinigingen onschadelijk. Hierbij blijven geen schadelijke reststoffen achter in het water.

 

Leuke flessen met een duurzame boodschap? Bezoek de KRNWTR-winkel >>

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
1Reactie
  • g.verschoor
    Geplaatst op 10:16h, 16 augustus

    prima tip

Geef een reactie