Bruce Springsteen wil Fiji Water. Wat doe jij?

bruce-springsteenDe Amerikaanse poplegende Bruce Springsteen overnachtte vorig jaar op Château St. Gerlach vanwege zijn optreden op Pinkpop, gehouden in het iets verderop gelegen Landgraaf. Het hotel deed er alles aan om het verblijf van Springsteen zo aangenaam mogelijk te maken. Op speciaal verzoek werd er zelfs water geserveerd afkomstig van de Fiji-eilanden. Springsteen liet weten erg onder de indruk te zijn geweest van het nabij Valkenburg gelegen landgoed.

Over Fiji Water en Fiji
fijiFiji Water (Amerikaanse bronwaterproducent) is na Evian het meest gedronken bronwater in de USA. De laatste tijd worstelt het merk met zijn imago. De Fiji eilanden liggen namelijk 2400 km ver weg van het dichtstbijzijnde continent en van elke industriële civilisatie.  Fiji Water heeft dus een zeer hoge ‘Carbon Footprint’ en hierover valt op hun site verrassend weinig over te lezen. We lezen wel dat ze lid zijn geworden van de organisatie 1% For The Planet.

Fiji. Far from pollution
Fiji Water claimt het zuiverste water te hebben: Fiji. Far from pollution. Far from acid rain. Far from industrial waste. In November 2010 had de onderneming onenigheid met de regering van Fiji. Fiji wilde de belasting op hun water verhogen van 0,33 ct naar 15 cent per liter water. Het land vindt dat ze te weinig profiteert van de winsten op hun eigen water. Fiji Water was het hier niet mee eens en dreigde zich terug te trekken (er werken 400 Fijianen). Inmiddels heeft Fiji Water water bij de wijn gedaan. Ze is akkoord gegaan met de belastingverhoging.