waterflessen in media

Kraanwater krijgt met KRNWTR een merk

Bright Magazine: ‘Stelling: Kraanwater kan pas concurreren met bronwater door ook een merk met logo en merchandise te worden.

Een Facebookpagina heeft ons Hollandse kraanwater al. Er is een logo, er is merchandise in de vorm van drinkflessen en karaffen. Kraanwater is een merk geworden en heet KRNWTR.

Het merk
Het merk KRNWTR is opgesteld door Tetsuro Miyazaki & Tom Niekamp: “Door van kraanwater een merk te maken verbeteren we het imago, waardoor kraanwater beter kan concurreren met de welbekende bronwatermerken.” Ik vind het een wat vreemd idee om marketing te doen voor iets wat iedereen al kent, waar nagenoeg niets aan te verdienen valt en al overal beschikbaar is. Maar het blijkt dat kraanwater fans heeft, op Facebook steunen inmiddels ruim 16 duizend fans de roep voor kraanwater in de horeca. KRNWTR: “Verder houden we een kraanwaterkaart bij waarop alle horecazaken staan die kraanwater schenken (gratis of tegen een vergoeding).”

Feiten en weetjes
Op de site vind je feiten en weetjes. Zoals dat voor een fles bronwater 0,25 liter olie en 3 liter water nodig is, en 300 keer meer CO2-uitstoot (onder meer veroorzaakt door transport naar de supermarkt) en dingen die je echt nog niet allemaal kent. Daartegenover is de milieubelasting per jaar om kraanwater te maken voor één persoon gelijk aan slechts een autorit van zestig kilometer. Voor wie niet van wijzende vingertjes houdt, zijn er ook positieve argumenten. Nederlands kraanwater is het beste ter wereld is, en in Utrecht stroomt de Sourcy gewoon uit de kraan. En het is ongeveer 150 keer goedkoper.

Wat vinden kraanwaterleveranciers van KRNWTR?
Een bevriende drinkwatertechnoloog: “Prima, zo’n oproep aan de horeca, maar van mij hoeft dat niet in een wet geregeld te worden. Veel mensen vergeten dat ze zelf het beste ‘wapen’ in handen hebben: bij de bestelling vragen of er kraanwater op tafel mag, zo nee, een andere eetgelegenheid opzoeken. Als dat een horecagelegenheid 1x per week overkomt, zal er waarschijnlijk snel kraanwater geserveerd worden.” Dat wil niet zeggen dat je het gratis moet kunnen krijgen. Thuis is een flesje bier ook goedkoper dan in een restaurant, dus voor kraanwater mag je best wat betalen.

Wie thuis wil laten zien dat hij van het merk KRNWTR houdt, kan een drinkfles of karaf met logo kopen. Die karaf van 14,95 ziet er goed uit.

Gepubliceerd op Bright.nl door Ingeborg van Lieshout