Brabantse horeca gaat over op kraanwater

EINDHOVEN – Horecagelegenheden in Noord-Brabant die kraanwater schenken, krijgen van Brabant Water gratis karaffen aangeboden. Het drinkwaterbedrijf is in september 2009 met deze actie gestart om het drinken van kraanwater in de horeca te stimuleren.

Inmiddels zijn er 4.000 Brabant Water-karaffen in omloop. Meer dan 250 horecagelegenheden, verspreid over de hele provincie Noord-Brabant, gebruiken de karaffen voor het schenken van kraanwater.

Met de actie stimuleert Brabant Water dat kraanwater als A-merk op de (menu-)kaart wordt gezet. In de horeca wordt de actie positief ontvangen. Klanten waarderen het als kraanwater geschonken wordt.

Brabant Water voert de actie om het drinken van kraanwater te stimuleren. Want kraanwater is lekker, gezond en ook nog eens goed voor het milieu. Het drinkwaterbedrijf stelt de karaffen gratis ter beschikking, zonder voorwaarden. De horecaondernemer is vrij in zijn keuze om het kraanwater al dan niet gratis aan te bieden. Ook kiest hij zelf of hij naast kraanwater ook gebotteld water schenkt. Brabant Water benadert horecagelegenheden zoals eetcafés, restaurants en hotels.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
1Reactie
 • geert
  Geplaatst op 20:55h, 08 juli

  Bij veel restaurant moet je voor flesjes water betalen. Dát is nog niet eens zo erg, die mensen moeten natuurlijk ook hun geld verdienen. Wat wel erg is, is dat die flesjes van ver komen en dat dat dus een belasting is voor ons milieu, terwijl we gewoon water hebben dat uit de kraan komt.

  Bij een aantal door mij bezochte zaken in Eindhoven krijg je water uit een kan. Bijvoorbeeld bij La Place (V&D) en bij Berlage op de Kleine Berg.
  In Utrecht vroeg ik bij café “de zaak” om Spa blauw en daar vroegen ze me zelfs of ik niet liever gewoon kraanwater had. TOP!
  Geen zorg horecamensen, mijn wijntje drink ik evengoed!

  Nu lees ik van het initiatief van Brabantwater om de horeca waterkannen te schenken en het idee van KRNWTR om kraanwaterwater te schenken uit hippe kannen of beugelflessen.

  Fantastisch plan.

Geef een reactie