Brabantse horeca gaat over op kraanwater

EINDHOVEN – Horecagelegenheden in Noord-Brabant die kraanwater schenken, krijgen van Brabant Water gratis karaffen aangeboden. Het drinkwaterbedrijf is in september 2009 met deze actie gestart om het drinken van kraanwater in de horeca te stimuleren.

Inmiddels zijn er 4.000 Brabant Water-karaffen in omloop. Meer dan 250 horecagelegenheden, verspreid over de hele provincie Noord-Brabant, gebruiken de karaffen voor het schenken van kraanwater.

Met de actie stimuleert Brabant Water dat kraanwater als A-merk op de (menu-)kaart wordt gezet. In de horeca wordt de actie positief ontvangen. Klanten waarderen het als kraanwater geschonken wordt.

Brabant Water voert de actie om het drinken van kraanwater te stimuleren. Want kraanwater is lekker, gezond en ook nog eens goed voor het milieu. Het drinkwaterbedrijf stelt de karaffen gratis ter beschikking, zonder voorwaarden. De horecaondernemer is vrij in zijn keuze om het kraanwater al dan niet gratis aan te bieden. Ook kiest hij zelf of hij naast kraanwater ook gebotteld water schenkt. Brabant Water benadert horecagelegenheden zoals eetcafés, restaurants en hotels.