s2m_logoKRNWTR bij Seats2meet.com
Sinds 18 maart wordt er bij Seats2meet in Utrecht kraanwater geschonken in plaats van bronwaterflessen. Want de productie, verpakking en het transport van verpakt drinkwater zorgt voor 500 keer meer CO2 uitstoot dan voor dezelfde hoeveelheid kraanwater. En wij hebben een van de beste kraanwaters van de wereld!

 

waterput_jongenOp deze pagina gaan we bijhouden hoeveel waterputten in Bangladesh wij hebben gerealiseerd. Aangezien we net zijn gestart hebben we nog geen waterput gefinancierd.
Een waterput slaan kost 450 euro. De lokale bevolking zamelt bij onze projecten zelf 100 euro in en de rest betaalt Seats2meet.

Feiten:
1 liter kraanwater: 0,34 gram CO2
– 1 plastic fles bronwater: 170 gram CO2

Voor iedere liter kraanwater die jij bij Seats2meet tapt, doneert Seats2meet  €0,20 aan Max Foundation voor een waterput in Bangladesh.

logo_MAX

Seats2meet.com Utrecht CS investeert in kraanwater en waterputten via de Max Foundation
De Max Foundation bestrijdt kindersterfte met kleinschalige drinkwater- en sanitatieprojecten in de meest afgelegen en arme gebieden van Bangladesh. De combinatie van het slaan van Waterputten, het aanleggen van Sanitatie (latrines) en het geven van Hygiënevoorlichting (WASH) is de meest effectieve manier om de grootste oorzaak van kindersterfte te bestrijden.

Heb je een vraag? Mail info@krnwtr.nl

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail