Amstel Swim: zwemmen voor schoon water

Vandaag heeft WeTapWater met 3 zwemmers (te herkennen aan de meest lelijke badmutsen van de dag) meegedaan aan de Amstel Swim: een zwemevenement van 3 km over de Amstel in Amsterdam. Doel: aandacht vragen voor schoon water.

Even doorbijten
We vroegen ons sterk af of we het zouden gaan halen. Als training hadden we een paar baantjes in een 20 meter bad gezwommen. Gelukkig was het weer goed, hadden we de support van leuke dames als Chantal en Elke en liet de pot vaseline (ook tegen kou geschikt) ons niet in de steek. Onze huisfotograaf Tetsuro (Bekijk zijn foto’s) lag op elke brug op de loer met zijn camera. Opgeven was geen optie.

Eendeklasformatie
We zwommen in eendeklasformatie en iedereen moest bij elkaar blijven om de veiligheid van iedereen te garanderen. Het ging om het meedoen. Maar toen we de finish zagen konden we het niet nalaten om à la Maarten van der Weijden, de ideale baan te pakken en een sprintje eruit te persen. We denken dat we in de top 10 zitten en het ploegenklassement hebben gewonnen:)

Stichting Aquarius
Het evenement werd georganiseerd door Stichting Aquarius. Elk jaar maakt Stichting Aquarius samen met deelnemers, vrijwilligers en ondernemers de start en finish van de Amstel Swim schoon. Stichting Aquarius doet dat overigens niet alleen tijdens de Amstel Swim maar ook elk jaar op Wereld Water Dag.

The Pink Whale
Een gedeelte van de opbrengst van de Amstel Swim gaat naar The Pink Whale. Zij verzamelen zwemspullen in voor (gehandicapte) kinderen in niet-Westese Landen met als doel om deze kinderen en hun ouders goed en veilig te leren zwemmen.

Hieronder een impressie van AT5 en onze concurrenten