4 Sept: Oud Amsterdamsch Plastic Visschen

Vandaag gesproken met Marius Smit, de oprichter van Plastic Whale. Plastic Whale heeft dezelfde motivatie als WeTapWater: iets doen aan de plastic soep. Wij willen minder plastic afval produceren, zij willen wat doen met het afval. En wat voor iets! Plastic Whale heeft zichzelf tot doel gesteld een heuse boot te bouwen, waarmee ze door Nederland willen varen, om aandacht te gerenereren voor het probleem.

Op 4 september organiseren ze een ludiek en vooral gezellig evenement in de wateren van Amsterdam: Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen. Iedereen die dat wil, is van harte uitgenodigd om mee te visschen. Op 4 september willen (en zullen, zo heb ik inmiddels begrepen) ze met een vloot van ongeveer 20 boten door de grachten van Amsterdam varen, vol passagiers die naarstig aan het vissen zijn naar plastic afval. Dus heb je een boot, meld je aan. Maar ook zonder boot ben je van harte welkom op een van de deelnemende boten.

Het doel van de actie is om op positieve wijze aandacht te vragen voor het groeiende probleem van de Plastic Soep; ‘s werelds wateren worden vervuild door plastic afval. Met de actie in de grachten willen we laten zien dat het probleem geen ver-van-ons-bed-show is, maar zich ook in Hollandse wateren afspeelt. Het probleem, dus ook de oplossing, begint bij onszelf.

Het programma ziet er globaal als volgt uit (definitief programma wordt later bekendgemaakt):
13.00 – 13.30 Alle boten en passagiers verzamelen (we mikken op Oosterdok 4, bij NEMO)
13.30 – 16.30 De vloot vertrekt om plastic te gaan visschen langs een vooraf vastgestelde route
16.30 – 17.00 Alle boten komen terug bij Oosterdok 4 om hun ‘vangst’ in te leveren
17.00 Borrel

Visch gezellig mee! Meld je aan via ikvischmee@plasticwhale.org. Zit je op Facebook, meld je dan ook aan op de eventpage van Facebook.