lekkerste-water-van-nederland

Wie wint de Gouden Kraan voor het lekkerste kraanwater van Nederland?

Op 21 maart, test KRNWTR samen met het publiek en een deskundige jury de smaak van het kraanwater uit 20 Nederlandse steden. De stad met het lekkerste kraanwater krijgt de Gouden Kraan en mag zich een jaar lang de stad met het lekkerste kraanwater van Nederland noemen. Een uitgebreide smaaktest zoals deze is nog nooit eerder vertoond.

De Winnaar editie 2014  >>

18 Deelnemende steden +
3 mystery waters

Amsterdam – Arnhem – Assen – Den Bosch – Den Haag – Eindhoven – Enschede – Gouda – Groningen – Haarlem – Leeuwarden  – Maastricht – Middelburg – Rotterdam – Utrecht – Zwolle – Almere – Breda – Tilburg

De smaak van kraanwater

Kraanwater smaakt niet overal hetzelfde. De smaak wordt bepaald door het soort water waarvan kraanwater wordt gemaakt (grondwater, oppervlaktewater of duinwater), de plaats waar het wordt gewonnen en de wijze waarop het gezuiverd wordt. De hoeveelheid mineralen in het kraanwater bepaalt uiteindelijk de smaak. Het verschil in smaak zegt niets over de kwaliteit van het kraanwater. Deze is in heel Nederland uitstekend, want voor alle waterbedrijven gelden dezelfde strenge normen en regels voor de zuivering van water.

Gouden-kraan-award