kwaliteit_drinkwater

20.000 gratis karaffen voor kraantjeswater

De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) verdeelt 20.000 gratis waterkaraffen om mensen aan te zetten kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater. Kraantjeswater? Ja, kraantjeswater: de Vlaamse benaming voor kraanwater. Met de inzet van drie BV’’s (bekende Vlamingen) hoopt VMW de actie tot een groot succes te maken. Ook vanuit Nederland zeggen wij: proost!

Kwaliteitswater
In België is het kraantjeswater, net als in Nederland, van uitstekende kwaliteit. Het wordt op meer dan zestig kwaliteitseisen gecontroleerd en is daardoor het strengst gecontroleerde voedingsmiddel. Net als in Nederland wordt het water thuis geleverd zonder verpakking en zonder transport: het beste drinkwater voor het milieu dus. Bovendien is ook het Belgische kraantjeswater erg goedkoop. Een argument dat VMW met beide handen aangrijpt om de Belgen te overtuigen het kraantjeswater te gaan drinken.

VMW geeft op haar website aan dat je met het drinken van kraantjeswater enkele honderden euro’s per jaar kan besparen. Een mooie manier om geld te besparen dus. Luc Asselman, voorzitter van de VMW: “Door kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater, bespaar je tussen de 100 en 274 euro per persoon per jaar. Deze besparing is voor iedereen nuttig, inclusief voor wie het financieel moeilijk heeft. Kraantjeswater is bovendien minstens even gezond als flessenwater en ook goed voor het milieu, want er is geen verpakking nodig.”

Een positieve campagne
De 20.000 karaffen worden verdeeld onder cliënten van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW). Deze mensen zitten in de schuldhulpverlening en zijn dus extra gebaat bij lagere lasten. Asselman, tevens voorzitter van het OCMW in Merchtem: “We hebben gekozen voor een positieve campagne waarbij cliënten van de OCMW terloops gewezen kunnen worden op de voordelen van kraantjeswater. Met een mooie gratis karaf kunnen we hen extra stimuleren.” De drie bekende Vlamingen (te zien op de poster rechts) die de actie ondersteunen zijn Herman Verbruggen, Charlotte Leysen en Leo van der Elst. De actie duurt één jaar en zal daarna geëvalueerd worden.Alles weten over de subsidie watertappunt voor scholen?

Brochure aanvragen
X