2 Rotterdammers fietsen 30.000 kilometer voor water

Op 4 juli 2010 zijn Joost Notenboom en Michiel Roodenburg begonnen aan een bizarre fietstocht van 30.000 kilometer. In een periode van 18 maanden fietsen ze van noordelijk Alaska naar Zuidelijk Argentinië. Met hun ‘Cycle for Water‘ project willen deze Rotterdamse studenten aandacht vestigen op de wereldwijde waterproblematiek, waar dagelijks meer dan een miljard mensen mee te maken hebben.

Met dit initiatief hopen Joost (27) en Michiel (25) de discussie rondom water hoger op de agenda’s te krijgen van beleidsmakers en beslissers in de politiek en in het bedrijfsleven. Gelijktijdig hopen ze tijdens hun reis via het financieren van lokale waterprojecten meetbare en positieve verandering te brengen bij gemeenschappen in Latijns-Amerika. Om de watercylus symbolisch uit te drukken, willen de twee vrienden een fles smeltwater van de Beaufort Zee in Alaska naar de zeeën rond Vuurland in Zuid-Argentinië brengen om die daar leeg te gieten. Hun tocht van maar liefst 30.000 kilometer wordt overigens afgelegd op biologisch afbreekbare bamboefietsen.

Op dit moment, dag 80, hebben Joost en Michiel ruim 3.800 km afgelegd. Ze hebben tot nu toe bijna € 800 opgehaald, en hebben al 8 banden moeten plakken of vervangen.

Je kunt hun fantastische avontuur volgen via hun blog, Twitter en Facebook.  Voor een foto-impressie van hun reis, kun je op hun Flickr stream kijken.

We wensen Joost en Michiel veel plezier en succes bij hun reis!