150 krnwtr flessen voor de tweede kamer!

Bij haar afscheid van de tweede kamer, heeft Gerda Verburg (CDA) een motie ingediend om in plaats van bron- of mineraalwater, voortaan kraanwater te serveren. Dat is niet alleen milieuvriendelijker, maar het Haagse duinwater is ook nog eens van uitstekende kwaliteit en honderden keren goedkoper.

150 krnwtr flessen cadeau!
WeTapWater kan dit alleen maar toejuichen. En omdat een goed idee ook beloond mag worden, zijn wij bereid ze 150 krnwtr flessen te schenken als de tweede kamer instemt met de motie van Gerda Verburg. Ieder kamerlid zijn eigen fles! Wie zegt daar nou nee tegen?

Eerdere motie
Opvallend is dat Liesbeth van Tongeren (Groen Links) in april een soortgelijke motie heeft ingediend die is afgewezen. Vreemd, want het past uitstekend in het beleid van de overheid om ‘100 procent duurzaam in te kopen’.

Een paar voordelen:

  • Door productie van plastic flessen en transport , veroorzaakt bronwater uit het buitenland tot 500 keer meer CO2 uitstoot dan kraanwater.
  • Bronwater is tot 1000 keer duurder dan kraanwater. In tijden van bezuiniging, zou het fijn zijn als ze ook op de kleintjes zouden letten.
  • Het kraanwater is in Nederland van uitstekende kwaliteit, en velen zullen niet eens merken dat ze geen bronwater meer drinken.

Dat kan niet mis gaan
Het CDA doet mee en ook GroenLinks zal ja zeggen, gezien de eerdere motie die zij hebben ingediend. En ook de PVV zou toch in moeten stemmen, al was het maar omdat kraanwater van eigen bodem is. Wie houdt ons dan nog tegen?